Make your own free website on Tripod.com


________________________________________________________________________________________________________


Best viewed by: 1024 x 768
Full-screen


Ontstaan van mijn verzameling

Sinds ongeveer 1990 spaar ik mini serviesjes. Het begon ooit met een klein serviesje dat ik in een antiekwinkeltje had gezien en het liet me niet los. Dus vroeg ik dat cadeau voor mijn verjaardag. Na een tijdje volgde een tweede serviesje en nog één. Op dat punt heb ik besloten serviesjes te gaan verzamelen. Eerst nog gewoon leuk voor op de kast, maar op den duur moest er toch een vitrine voor worden aangeschaft.


Dit is mijn allereerste serviesje.

Omdat een verzameling leuk moet blijven, koop ik niet zomaar serviesjes. Ik spaar kleingeld op
tot ik een bedrag heb waarvoor ik er eentje kan kopen en dan ga ik op zoek. Ik heb ze al uit
alle hoeken van Nederland gehaald: Den Bosch, Maastricht, Kampen, Groningen enz. Begin 2004 heb
ik, helemaal tegen deze regel in, een partij serviesjes op internet gekocht. 38 van die serviesjes
heb ik gehouden, de rest die dubbel, of incompleet was, heb ik weer op internet verkocht.


Mijn eerste vitrine.

Op dit moment heb ik 113 serviesjes en je kunt nagaan dat mijn eerste vitrine te klein is geworden voor mijn verzameling. Maar stoppen doe ik niet, dus we hebben een tijd geleden een nieuwe vitrine gekocht en nu kunnen de serviesjes weer mooi ruim uitgestald staan. In de nieuwe vitrine zijn medio 2004 al weer extra ruitjes bij gekomen, om de serviesjes iets ruimer op te kunnen zetten. Hieronder staan een aantal foto's van mijn vitrines.

Dit is mijn nieuwe vitrine. Hij was een beetje moeilijk te fotograferen, maar zo krijg je in ieder geval een indruk. Hij heeft met de bodem erbij, 10 verdiepingen. Het serviesje op de foto links helemaal onderaan, is het serviesje op de rechter foto rechts boven op de voorgrond. In deze vitrine staan voornamelijk de grotere serviesjes.

Zo ziet mijn eerste vitrine er op dit moment uit. Op de foto rechts staat de bovenste verdieping nog een keertje afgebeeld. In deze vitrine staan de meeste kleine serviesjes.


Op dit moment ben ik nog steeds kritisch in welke serviesjes ik koop. Nog steeds kom ik mooie exemplaren tegen die ik nog niet heb, dus de minder mooie serviesjes (zoals een bruine) moeten echt nog even wachten.

Dankzij deze website doe ik ook contacten op met collega-verzamelaars die hun dubbele serviesjes willen verkopen of met hun verzameling stoppen. De laatste tijd koop ik vaker op deze manier serviesjes. Een aantal van de nieuwste serviesjes heb ik ook zo kunnen kopen.


Mijn allerkleinste serviesje naast een gewoon D.E. koffiekopje.

_______________________________________________________

Antje - 19 mei 2005

Webdesign: © Angelique 2003-2005

 

________________________________________________________________________________________________________